Domů Mäso Jak dosáhnout u kuřete dokonalé propečenosti a šťavnosti masa? Triky pro dokonalý...

Jak dosáhnout u kuřete dokonalé propečenosti a šťavnosti masa? Triky pro dokonalý výsledek!

675
0
Jak dosáhnout u kuřete dokonalé propečenosti a šťavnosti masa?
Jak dosáhnout u kuřete dokonalé propečenosti a šťavnosti masa?

Šťavnaté a jemné zevnitř, křupavé a do zlata zabarvené zvenčí. Takové je dokonalé kuře. Na první pohled nic komplikované. Upéct dokonalé kuře je však skutečná výzva, protože ohledně pečení kuřete se v nejedné rodině vedou spory na život a na smrt. Jak dlouho se má péct? Na břiše, nebo na zádech? Nebo raději otáčet? A jak poznat, že už je hotové, když každá trouba peče úplně, ale úplně jinak?

Všechny tradiční postupy jak upéct kuře jsou vlastně stejné. Kuře se peče vcelku a přibližně hodinu při teplotě 170 – 180 °C. Výsledkem je často kuře jako ze školní jídelny. Určitě si to pamatujete: každý chtěl stehno, nikdo se nechtěl zadusit. Při takto vysoké teplotě budou prsa suché, stehna prakticky bez chuti a struktura masa samá svalová vlákna. V angličtině je na to velmi výstižný výraz – stringy. S kůží to nebude o nic lepší. Bude barevně málo výrazná a určitě nebude křupavá.

Pokud patříte do skupiny lidí, kteří jsou neustále se svým “kuřecím výsledkem” nespokojeni, rady v přiloženém videu se vám budou určitě hodit. Vždyť je stále co zlepšovat!

zdroj: mall.tv